Котлети з індюшиного м’яса

М’ясо індички відносять до дієтичного пташиного м’яса. Воно містить вітаміни А і Е у великій кількості, а також натрій (більше ніж в свинині та яловичині). Котлети з індюшиного м’яса – смачна і корисна страва. За рахунок натрію, в організмі відбувається оновлення плазми в крові. Крім того, холестерину в цьому м’ясі набагато менше ніж в курячому. Тож читайте як приготувати смачні та корисні котлети з м’яса індички.

Інгредієнти:

Котлети з індюшиного м'яса, м'ясо індички, рецепт з фото, покроковий рецепт, швидко– мясо або фарш з м’яса індички – 500-700 гр
– яйця – 2 шт
– сметана – 2 столові ложки
– борошно – 2 столові ложки
– цибуля – 1 шт 
– олія для смаження, приправи та сіль

Спосіб приготування:

Котлети з індюшиного м'яса, м'ясо індички, рецепт з фото, покроковий рецепт, швидкоЗ м’яса індички робимо фарш. Цибулю пропускаємо через м’ясорубку також. У фарш додаємо яйця, сметану, приправи та сіль. Перемішуємо.

Котлети з індюшиного м'яса, м'ясо індички, рецепт з фото, покроковий рецепт, швидкоПросіюємо борошно та знов перемішуємо.
Котлети з індюшиного м'яса, м'ясо індички, рецепт з фото, покроковий рецепт, швидкоФормуємо руками або ложкою невеличкі кульки та викладаємо на добре розігріту сковороду.  
Котлети з індюшиного м'яса, м'ясо індички, рецепт з фото, покроковий рецепт, швидкоСмажимо на середньому вогні 10 хвилин та перекладаємо на іншу сторону. Щоб краще прожарилось, накриваємо кришкою та чекаємо ще 10 хвилин.
Котлети з індюшиного м'яса, м'ясо індички, рецепт з фото, покроковий рецепт, швидкоПісля смаження викладаємо котлети на паперовий рушник на декілька хвилин. Поки зайва олія буде вбиратись, викладаємо на сковороду наступну “партію”. Якщо сковорода у вас велика – ви приготуєте котлети за два підходи. 

 

Котлети з індюшиного м'яса, м'ясо індички, рецепт з фото, покроковий рецепт, швидко