Корисний компот

Думаю, більшість з вас багато разів варили компот. Що може бути легше? Влітку ним чудово замінити хоча б 50% від рідини, що споживається за день. Сезонні ягоди та фрукти віддають у воду при кип’ятінні багато корисних вітамінів та мінералів . А з рідиною весь цей “вітамінний коктейль” краще засвоюється організмом. Ви повинні знати, що під час термічної обробки багато вітамінів зникають з напою. Тож як приготувати саме корисний компот, що збереже в собі максимум корисності?   Ось рецепт!

Інгредієнти:

рецепт, корисний компот, із фруктів, ягід, з яблук, вишень, слив, чорноплідної горобиниЗа нашим рецептом в компоті:

  • 2 л. води;
  • яблука;
  • вишні;
  • сливи;
  • чорноплідна горобина;
  • цукор за бажаням.

Спосіб приготування:

Ягоди і фрукти помити та цілими (не ріжучи на шматочки) залити холодною водою. Поставити на середній або великий вогонь. 

рецепт, корисний компот, із фруктів, ягід, з яблук, вишень, слив, чорноплідної горобиниПісля того, як вода закипить, варити не більше 5 хвилин на слабкому вогні. Далі компот зняти з вогню, накрити кришкою та дати настоятися хоча б годину. Таким чином, вода, що буде поступово охолоджуватись, витягне з ягід та фруктів максимум корисних речовин. Також в цьому компоті не буде осаду на дні. 
Нехай це стане гарною звичкою для вас – вранці, поки ви готуєте сніданок,  варити корисні компоти із свіжих чи морожених ягід та фруктів. Це так просто!

рецепт, корисний компот, із фруктів, ягід, з яблук, вишень, слив, чорноплідної горобини