Ось чому ваші діти не хочуть їсти

малюнокОднією з найбільш розповсюджених проблем, з якими зіштовхуються батьки дошкільників, – поганий апетит у дитини. Але дорослим варто розуміти, що малюки 2-6 років не потребують великої кількості їжі. Достатньо енергії вони отримують за рахунок перекусів печивом, фруктами, бубликами чи сухофруктами. Їм не потрібні порції каші та борщу, щоб набратися сил та наснаги. Навіть, якщо ваш малюк харчується всього лише один раз на день, але сповнений сил і енергії, бігає, стрибає, веселиться, то їжі, яку він споживає протягом дня, вдосталь. Якщо ви хвилюєтеся, що ваша дитина голодна, то насипте у величенький піднос різноманітних ягід, фруктів, горішків, зелені, сухофруктів і хай вона бігає і час від часу під’їдає «живі» вітамінки.

розвиваючий сайт для дітей, сімейний сайт, аудіоказки, рецепти, поради сихологаЯкщо вас цікавить, а коли ж у дитини з’явиться нормальний апетит, коли ж вона їстиме, як доросла, то відповідь проста – у підлітковому віці. Саме тоді організм почне інтенсивно рости і потребуватиме більшої кількості енергії.

Тому до того часу не потрібно силувати дитину, змушувати її, погрожувати чи навпаки, вмовляти. Це тільки ускладнить проблему. Якщо у вашого чада поганий апетит, то потурбуйтеся про те, щоб зберегти “харчовий інтерес”. Збирайтеся за столом у сімейному колі і садіть дитину на постійне місце. Нехай малюк бере приклад із вас. Також намагайтеся не готувати часто ті страви, які ваша дитина не любить, якими б корисними вони не були. Не використовуйте у приготуванні продукти, які не хоче вживати маля. Але спробуйте розказати про користь цих інгредієнтів. Можливо, з часом, ваш син чи дочка із задоволенням їстимуть усе, не копирсаючись у своїй тарілці.

розвиваючий сайт для дітей, сімейний сайт, аудіоказки, рецепти, поради сихологаПотреба в їжі фізіологічна. І ніяка дитина не моритиме себе голодом. Якщо у неї з’явиться апетит, то вона обов’язково про це повідомить. Повірте, дитячий організм знає краще, що і скільки йому потрібно. Дослухайтеся!

аудіоказки онлайн слухати безкоштовно

Серія аудіоказок для дітей, які відмовляються їсти